Medicii români trag un semnal de alarmă.

„Nu cumpărați și nu folosiți medicamente veterinare, sperând să preveniți sau să tratați infecția cu coronavirus! Puteți suferi intoxicații grave, iar efectele pe termen lung sunt incontrolabile!”

Reacția vehemență a specialiștilor vine după ce pe internet se promovează ideea falsă că un preparat antiparazitar pentru cai și câini ar fi deja folosit peste Ocean. Administrația Americană a Medicamentelor spune clar că este interzis oamenilor, iar acest fapt este valabil și în Europa. Există, în schimb, cercetări pentru alte terapii, care susțin, în mod real, recuperarea după Covid.

În farmaciile veterinare, clienții fac presiuni ca să obțină pastile împotriva viermilor intestinali, care tratează animalele de casă și de fermă. Atenție, contrar unor zvonuri, nu pot fi folosite împotriva Covid!

Darius Codreanu, medic veterinar: „Nu trebuie să se regăsească în vreunul dintre produsele de origine animală: lapte, carne, ouă! Cu siguranță prezența remanentă a acestor reziduuri de avermectină indică un grad de toxicitate care nu poate fi controlat. În România și în Europa este interzisă pentru a fi folosită în tratamentul bolilor la om, indiferent de natura lor.″

 

Sursa: stirileprotv.ro